Rikken

Rikken

Rikken is een zeer populair kaartspel, waarin er rekening gehouden moet worden met verschillende elementen. Hoeveel spelers doen er mee, hoeveel speelkaarten worden er gebruikt en er moet altijd goed op de slagen en de troefkleur gelet worden.

Rikken dankt zijn populariteit vooral aan de snelheid en tactische denkwijze. Rikken zal normaliter met vier spelers worden gespeeld, maar het is ook mogelijk om het kaartspel met vijf of zes personen te spelen.

Rikken is voor heel veel (oudere) mensen een heel mooi tijdverdrijf. De opkomst van het aantal rikkers in ’t TrefpunT is dan ook vrij constant. Vroeger kon iedereen, zeker in Brabant op zijn/haar 12e jaar al rikken, bij ons ligt de gemiddelde leeftijd wel iets hoger namelijk zo rond de 75 jaar!

Elke vrijdag middag komen er rond de 28-32 rikkers naar het TrefpunT en zijn er 7-8 tafels bezet. Wel zijn het vaak dezelfde mensen die komen kaarten.

Er wordt gekaart om punten en twee rikkers aan dezelfde tafel winnen een prijsje. Het is er altijd reuze gezellig, dus loop een binnen op vrijdagmiddag!

Elke vrijdagmiddag wordt er, op initiatief van Contact 50+,  in ’t TrefpunT volop gerikt!

Voor het inschrijfgeld hoef je het niet te laten: slechts 1 euro per week!