Udenhouts paar in de knel door onteigenening

Udenhouts paar in de knel door onteigenening

16 april 2020 Uit Door SWOU

Het stadsbestuur dreigt een deel van de grond van Geert en Wilna Boink, bij hun boerderijtje aan de rand van Udenhout, af te pakken, tegen in hun ogen bespottelijke voorwaarden. ,,Het moet geen diefstal zijn.”

Het echtpaar Boink zat er goed, in hun in 1990 opgetrokken boerderijtje aan het eind van de doodlopende weg Mortel op het Udenhoutse platteland. Hij, aanvankelijk nog dierenarts, kon er lekker hobbyen met zeldzame rassen. Nederlandse Landgeiten en Lakenvelder koeien, hij heeft ze nog.
Nieuwbouwwijk Den Bogerd rukt verder op
Maar sinds een jaar of vier is alles anders: de weg werd ‘een racebaan’ en de woningen van nieuwbouwwijk Den Bogerd rukken snel op. ,,We hebben al heel wat aan woongenot ingeleverd”, zegt Geert Boink (68).

Lees hier verder: BD